Go to Top

Taallinks

…taal is onze passie
Taalsites van Hollandse bodem

De Nederlandse taal is prachtig, bijzonder rijk aan woorden en uitdrukkingen, grappig – maar soms ook lastig. Met de volgende sites kunt u, als taalliefhebber, uw hart ophalen en uw kennis over de Nederlandse taal bijhouden of uitbreiden.

 

http://vandale.nl/

De Dikke Van Dale, sinds 1874 hét woordenboek van de Nederlandse taal, is nu ook online in te zien.

 

https://www.taalvoutjes.nl/

Taalvoutjes.nl…. de naam zegt het al! Dit is een van onze favoriete taalsites en bevat een kleurrijke verzameling van foto’s met hilarische taalfouten en versprekingen uit het dagelijks leven. Minstens net zo grappig zijn de briljante beschrijvingen bij de foto’s.

 

http://www.vertalen.nl/blog

Op het vertaalblog van VERTALEN.NL vindt u geen info-overkill, maar informatie in een verrassend perspectief. Met de nodige prikkels.

 

http://taalunie.org/

De Nederlandse Taalunie is een samenwerkingsverband tussen Nederland en België op het gebied van de Nederlandse taal, haar spelling, de Nederlandstalige letteren en het onderwijs. Op deze site vindt u alles wat u maar wilt weten over de Nederlandse taal. Nieuws en actuele taalontwikkelingen.

 

https://onzetaal.nl/

Het Genootschap Onze Taal is een vereniging van en voor taalliefhebbers. De website van dit genootschap biedt een taaladviesdienst, taaltrainingen en verrassende nieuwtjes over de Nederlandse taal. Trouwens, je kunt je er abonneren op twee gratis nieuwsbrieven: Taalpost en Woordpost.

 

https://www.welklidwoord.nl/

Is het ‘de factsheet of ‘het factsheet? Deze site geeft u het goede antwoord. Altijd handig om te raadplegen. Want zelfs het NPO-journaal produceert wanformuleringen als “Het kabinet nam zijn beslissing” …

 

http://synoniemen.net/

Soms wil je de rijkdom van je schrijfstijl wat uitbreiden en niet steeds weer hetzelfde woord gebruiken. Breng eens wat variatie in uw taalgebruik aan! Zeg het eens met andere woorden. Hier vindt u een uitgebreide verzameling aan synoniemen.

 

http://woordenlijst.org/

Hoe schrijf je ‘pyjama’? Nou zo dus. Op deze site vindt u de correcte spelling van alle Nederlandse woorden.

 

http://www.nporadio1.nl/de-taalstaat

Beluister hier de uitzendingen terug van het programma ‘De Taalstaat’. Frits Spits presenteert dit programma met als middelpunt de Nederlandse taal.